Kaksi vuotta sitten eräässä sosiaalisen median sovelluksessa Seija ja Marika huutelivat osallistujia kirjaprojektiin. “Ota yhteyttä, jos koet sydämen asiaksesi olla mukana projektissa.” Silloin koin ja tällä hetkellä koen, mutta koko aikaa tässä välissä en ole kokenut asiaa niin tärkeäksi. Nyt kun rakentelen soittolistaa julkaisujuhliin sekä mietin pikkumakeita niihin, voin jo aloittaa kaikkien kirjoittajien kiittelyn siitä, että piditte minut mukana.

Kahteen vuoteen mahtuu kaikenlaista vointia kaikilla meistä. Dissosiaatiohäiriöisen ihmisen elämä ei ole huviajelua, vaikka kaikki päällisin puolin näyttäisi jo hallitulta. Esimerkiksi oman tekstini kirjoitin sairaalan vuodeosastolta käsin milloin mistäkin syystä. Siksi viiden dissonaisen keskenään toteuttama kirjaprojekti kahdessa vuodessa kuulostaa hieman hullulta, mutta vau! Kaikki toivat esiin myös parhaat, ammattimaisimmat puolensa sekä jaksoivat kaiken omassa elämänsä tapahtuneen ohella kannustaa toisiansa! Omalla kohdallani kirjaprojektin sekä teidän ihmisten ja pidempään jatkuneen ennätyshyvän voinnin välillä on selvä yhteys.

Moni meistä huokaisee, kun pitkä projekti tiukkine vaiheineen alkaa olla voiton puolella. Samalla mietimme yhtä suurella innolla, mitä seuraavaksi. Olisi kiva nähdä kirjan herättävän keskustelua ja dissoihmisten kohtaavan toisiansa. Asiat varmaankin muovautuvat sen mukaan, mitä julkaisupäivän jälkeen tapahtuu. Jossakin muodossa projekti jatkuu vielä. Minun kohdallani on ainakin selvää, että nämä pikkumakeat joita julkkareihin teen, ovat vasta harjoitusversio. Mutta se malja, parin viikon päästä sitten!

by Irene, yksi kirjan kirjoittajista