En pärjäisi päivääkään ilman puhelintani. Ei haittaa, jos en saisi yhteyttä ihmisiin, koska älypuhelintani eniten tarvitessani en edes muista ketä ihmiset ovat.

Joudun eksyksiin päivittäin. Kirjaimellisesti, tai sitten en vain muista jotain osaa elämästäni tai tavoita nykyhetkeä. Taskussa tärisevä puhelin herättää ajatuksista nopeasti. Jokaisella soittajalla on oma soittoääni, kuva ja lyhyt kuvaus nimen alla. Näin vältyn kiusallisilta hetkiltä, kun ei ole ihan varma kuka linjan toisessa päässä on.

Näytölle saa lyhyen tekstin, joka kertoo kriittisimmät tiedot välittömästi kun puhelinta vilkaisee. Onneksi tarvitsen niitä enää harvoin, mutta päivämäärää ja kellonaikaa pitää vilkaista usein. Hukassa voi olla mitä vain minuuttien ja vuosiluvun väliltä. Oman puhelimeni saa lisäksi toistamaan kameran kuvia aina kun puhelin on lepotilassa.

Kuvista, äänitiedostoista ja videoista pääsee nopeasti muistamaan mitä oli tehnyt ja mitä olikaan tekemässä. Sopivia, tästä hetkestä muistuttavia tiedostoja voi myös taltioida itse etukäteen. Omalla kohdallani toimivimmaksi on osoittautunut se, että kuvaan, kirjoitan ja julkaisen paljon.

Puhelimen sovelluksiin sukeltaminen on helppo tapa muuttaa omaa olotilaa. Sosiaalisessa mediassa näkee ystävänsä ja viimeisimmät keskustelunsa heti. Myös omien julkaisujen näkeminen palauttaa nykyhetkeen hyvin, vaikkei itse niitä aina muistaisikaan julkaiseensa.

Puhelimella on välitön pääsy musiikkiin, videoihin, äänitiedostoiin ja kuviin. Näistä voi luoda jo etukäteen itselleen toimivan paketin, jota voi käyttää jos ajatukset alkavat kiertää ahdistavaa kehää. Puhelimella voi myös luoda; ottaa valokuvia, kirjoittaa, piirtää tai vaikkapa säveltää. Sellainenkin voi auttaa, jos olotilat yrittävät karata menneisiin.

Parasta puhelimessa on kuitenkin sen perinteinen ominaisuus: voin soittaa itselleni apua jos sitä tarvitsen. Olen tallentanut ICE- (hätätilanne) kontakteihini järjestyksessä mihin ottaa yhteyttä jos on hätä. Usein vain listan vilkaiseminen riittää.

Haluaisin kuulla, millaiseksi sinä olet muokannut puhelimesi? Oletko löytänyt hyviä sovelluksia, joiden kanssa harjoitella nykyhetkeen ankkuroitumista? Mitä teet, jos et oikein muista mitä olit tekemässä? Tai tärkeintä, miten olet opetellut pitämään puhelimesi aina mukana ja ladattuna…?

by Irene, yksi kirjan kirjoittajista