Parantavaa kirjoittamista

Ja kuvia, videoita, tanssia!

“Kirjaprojekti oli minulle lähtölaukaus omaan kuntoutumisen. Oli hienoa tutustua toisiin kirjoittajiin sekä dissoyhteisöön, ja saada ymmärrystä ja hyväksyntää.”

Parantavaa kirjoittamista

Ja kuvia, videoita, tanssia!

 

“Kirjaprojekti oli minulle lähtölaukaus omaan kuntoutumisen. Oli hienoa tutustua toisiin kirjoittajiin sekä dissoyhteisöön, ja saada ymmärrystä ja hyväksyntää.”

Viisi Naista, Sata Elämää -kirja on ensimmäinen yhteinen projektimme vuosina 2013-2016. Kirjassa avaamme menneisyyttämme ja nykyisyyttämme, trauman syitä ja seurauksia. Olemme joutuneet kokemaan kaltoinkohtelua, seksuaalista hyväksikäyttöä, heitteillejättöä, koulukiusausta ja hengellistä väkivaltaa. Mutta me olemme selviytyjiä!

Kuvaamme dissosiaatiohäiriötä, jolla tarkoitetaan trauman aiheuttamaa mielen pirstaloitumista. Kyseessä ei siis ole psykoosisairaus, vaan trauman aiheuttama monimutkainen psyykkinen häiriö. Lapsena persoonaa ja aivoja ovat muokanneet väkivallan pelko ja turvattomuus, minkä takia identiteetti ei ole muodostunut yhtenäiseksi, vaan jakautunut osiin.

Millaista on aikuisen arki dissosioivan mielen ja osiin jakautuneen persoonan kanssa? Mitä on kantaa muistoissaan helvettiä, ja millaisiin haasteisiin voi törmätä apua hakiessaan? Miten suomalainen psykiatrinen hoito kohtaa ja kohtelee tramatisoituneita ihmisiä? Miten parannutaan?

Kirjamme on tarkoitettu kaikille, jotka ovat joutuneet kokemaan traumoja. Aina kyse ei ole selkeän ja tunnistettavan traagisista elämäntapahtumista, sillä dissosiaatiohäiriön syntyyn ei välttämättä tarvita paljon. Viisi Naista, Sata Elämää kirjamme on tarkoitettu myös traumatisoituneiden ihmisten läheisille, ja kaikille, jotka kohtaavat heitä työssään: terapeuteille, lääkäreille ja muille terveydenhuoltoalan tai lapsityön ammattilaisille.

Kirjasta on olemassa tyylikäs kovakantinen kirja, missä on mukana tekijöiden maalauksia ja kuvia. Teimme myös VOB (Videos on Book) digikirjan ja siihen tekstien ja kuvien lisäksi myös dissosiaatiota kuvaavia videoita. Kirjasta on julkaistu myös englanninkielinen jatko-osa Five Survivors, a Hundred Lives.

Kirjoittajat: Marika, Olivia, Miranna, Irene ja Seija sekä esipuheen kirjoittanut psykiatrian erikoislääkäri Anssi Leikola.

VIISI NAISTA, SATA ELÄMÄÄ -KIRJA 22,90€

VIISI NAISTA, SATA ELÄMÄÄ -DIGIKIRJA 14,90€

 • KAIKKI TEKSTIT + RUNOT
 • 11 VIDEOTA
 • 35 KUVAA
 • LUETTAVISSA SELAIMILLA + IPAD + IPHONE
 • SAAT TUNNUKSET HETI MEILIIN
 • DIGIKIRJAN ON KUSTANTANUT VOB-KUSTANNUS 2016

“Minulla on vaikea DID ja sen kanssa eläminen on haastavaa, mutta täytyy aina muistaa että se on alunperin syntynyt suojaksi. Ilman sitä tuskin olisin elossa.”

Rohkeat kirjoittajat

Marika
Marika

Olen 36-vuotias ruotsin kielen opettaja. Lapsuuden traumatisoituminen johti minut 18-vuotiaana itsemurhayritykseen ja psykiatriselle osastolle, jossa vietin virheellisesti skitsofreenikoksi diagnosoituna melkein 10 vuotta vahvasti lääkittynä.

Nykyisin minulla on oikea diagnoosi dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä, enkä syö enää lääkkeitä, vaan elän onnellista ja itsenäistä elämää.

Miranna
Miranna

Olen 25-vuotias Miranna, vaimo sekä lemmikkien ja 19-vuotiaan ottotytön äiti. Olen saanut dissosiaatiohäiriöni rankkojen kiusaamiskokemusten takia.

Lähdin kirjaprojektiin mukaan, jotta voin kertoa millaista elämä on sairauden kanssa ja miten vakavia seurauksia koulu- ja työpaikkakiusaaminen voi aiheuttaa. Olen kuntoutustuella, mutta sain juuri eläintenhoitajaopinnot loppuun.

Irene
Irene

Kirjaprojekti oli minulle lähtölaukaus omaan kuntoutumisen. Oli hienoa tutustua toisiin kirjoittajiin sekä dissoyhteisöön, ja saada ymmärrystä ja hyväksyntää.

Terapia kestää vielä vuosia, mutta arki on jo hyvää. Asun teini-ikäisen tyttäreni kanssa, ja toteutan vihdoin omia opiskelu-unelmiani. Myös fyysinen kuntoutuminen on edennyt hienosti: liikun nykyään pyörätuolin sijasta polkupyörällä ja rullaluistimilla.

Seija
Seija

Olen Seija Hirstiö, 55-vuotias media-alan ammattilainen ja yhden lapsen äiti. Olen tämän projektin käynnistäjä ja dissosiaatio – yhteisömme yksi ylläpitäjä.

Trauma ja dissosiaatiohäiriö johtuvat lapsuuden kokemuksistani. Julkaisin vuonna 2012 traumatisaatiosta ja dissosiaatiosta kertovan kirjan Trauma1. Olen eheytynyt traumaterapian ja oman tietoisuusprosessini myötä. Jatkuva kehotyöskentely pitää minut vakaana kun seikkailen pitkin maailmaa diginomadina.

Olivia
Olivia

Olen kirjan Olivia 34-vuotias 6-vuotiaan lapsen ylpeä äiti. Minulla on vaikea DID ja sen kanssa eläminen on haastavaa, mutta täytyy aina muistaa että se on alunperin syntynyt suojaksi. Ilman sitä tuskin olisin elossa.

Kirjaprojektiin halusin mukaan heti, kun kuulin siitä. Tuntui tärkeältä tulla kuulluksi, ymmärretyksi ja uskotuksi.
Nykyään olen kuntoutustuella ja keskityn oman hyvinvoinnin parantamiseen ja toipumiseen.

Anssi Leikola
Anssi Leikola

Olen psykiatrian erikoislääkäri ja kirjailija ja kirjottanut kirjan esipuheen. Julkaisin dissosiaatiota käsittelevän kirjan Katkennut totuus vuonna 2014.

Olen toiminut yli vuosikymmenen ajan yksinomaan emotionaalisesti traumatisoituneiden ihmisten hoitotyössä: psykiatrina, terapeuttina, koulutettavana, kouluttajana, työnohjattavana, työnohjaajana, suomentajana, opintopiirien vetäjänä ja kirjoittajana. Näkemykseni perustuvat myös henkilökohtaisiin kokemuksiini potilaana.

Kiinnostuitko projektistamme?

Tarjoamme osaamistamme

Traumatarinoiden kirjoittaminen ryhmässä on haastavaa, mutta antaa paljon ymmärrystä ja voimaa osallistujille. Prosessille on annettava aikaa ja sen voi toteuttaa kokonaan verkossa muutamien vertaistapaamisten ohella.

YDINOSAAMISTAMME ON:

 1. Traumatarinoiden muodon ja sisällön määritteleminen yhdessä
 2. Valokuvien, maalausten ja digitaalisten kuvakollaasien tekeminen tekstin tueksi
 3. Videoiden suunnittelu ja toteutus yhdessä
 4. Tasavertaisen ryhmän johdattaminen luovan projektin läpi
 5. Kirjan ja/tai digikirjan taittaminen ja julkaiseminen

Uskomme siihen, että traumatarinoiden kirjoittaminen on parantava prosessi. Toteutamme prosessin tasavertaisena co-working prosessina, jossa ryhmän vetäjällä on tietty suuntaa antava rooli, mutta päätökset tehdään yhdessä.

 

 

viisinaista@dissociation.fi

Ota yhteyttä, kun haluat tarjota kirjoituksia blogiin tai facebookiin tai sinua kiinnostaisi liittyä työskentelytiimiimme.

Laita meiliä myös mikäli haluat lisätietoa palveluistamme traumatarinaprosessien vetämiseksi.
Meihin saa hyvin yhteyden myös Facebook viestinnän kautta.

Pin It on Pinterest

Share This