“Kirjaprojekti oli minulle lähtölaukaus omaan kuntoutumisen. Oli hienoa tutustua toisiin kirjoittajiin sekä dissoyhteisöön, ja saada ymmärrystä ja hyväksyntää.” Irene

Viisi Naista, Sata Elämää -kirjassa kirjoittajat avaavat menneisyyttään ja nykyisyyttään, trauman syitä ja seurauksia. He ovat joutuneet kokemaan kaltoinkohtelua, seksuaalista hyväksikäyttöä, heitteillejättöä, koulukiusausta ja hengellistä väkivaltaa. Mutta ovat selviytyjiä!

Kirjassa kuvataan dissosiaatiohäiriötä, jolla tarkoitetaan trauman aiheuttamaa mielen pirstaloitumista. Kyseessä ei siis ole psykoosisairaus, vaan trauman aiheuttama monimutkainen psyykkinen häiriö. Lapsena persoonaa ja aivoja ovat muokanneet väkivallan pelko ja turvattomuus, minkä takia identiteetti ei ole muodostunut yhtenäiseksi, vaan jakautunut osiin.

Millaista on aikuisen arki dissosioivan mielen ja osiin jakautuneen persoonan kanssa? Mitä on kantaa muistoissaan helvettiä, ja millaisiin haasteisiin voi törmätä apua hakiessaan? Miten suomalainen psykiatrinen hoito kohtaa ja kohtelee tramatisoituneita ihmisiä? Miten parannutaan?

Kirjamme on tarkoitettu kaikille, jotka ovat joutuneet kokemaan traumoja. Aina kyse ei ole selkeän ja tunnistettavan traagisista elämäntapahtumista, sillä dissosiaatiohäiriön syntyyn ei välttämättä tarvita paljon. Viisi Naista, Sata Elämää -kirja on tarkoitettu myös traumatisoituneiden ihmisten läheisille, ja kaikille, jotka kohtaavat heitä työssään: terapeuteille, lääkäreille ja muille terveydenhuoltoalan tai lapsityön ammattilaisille.

Kirjasta on olemassa tyylikäs kovakantinen kirja, missä on mukana tekijöiden maalauksia ja kuvia. Teimme myös VOB (Videos on Book) digikirjan ja siihen tekstien ja kuvien lisäksi myös dissosiaatiota kuvaavia videoita. (Digikirjan saa nykyään vain PDF-muodossa.) Kirjasta on julkaistu myös englanninkielinen jatko-osa Five Survivors, a Hundred Lives ja sitä voi ostaa täältä.

“Minulla on vaikea DID ja sen kanssa eläminen on haastavaa, mutta täytyy aina muistaa että se on alunperin syntynyt suojaksi. Ilman sitä tuskin olisin elossa.” Olivia

Kirjan kaksi eri versiota

VIISI NAISTA, SATA ELÄMÄÄ -KIRJA 22,90€

 • 160 TEKSTISIVUA
 • RUNOJA
 • 41 KUVAA
 • KOVAKANTINEN
 • POSTIMAKSU 5,90€
 • Kustannus: VOB-KUSTANNUS 2016

VIISI NAISTA, SATA ELÄMÄÄ -DIGIKIRJA 12€

 • KAIKKI TEKSTIT + RUNOT
 • 11 VIDEOTA
 • 35 KUVAA
 • Digikirja on saatavilla nyt vain PDF-muodossa
 • SAAT KIRJAN SÄHKÖPOSTIN LIITTEENÄ
 • Kustannus: VOB-KUSTANNUS 2016

Olemme vuoden 2022 alusta poistaneet kortti- tai pankkitilivälitteisen maksamisen, koska se on suht kallista ja kirjoja menee enää harvakseltaan. Kirjoja on kuitenkin vielä saatavilla runsaasti ja jos haluat ostaa hienon kirjamme toimi näin:

 1. Maksa kirja seuraavalle tilille: FI1157241120119195 (Seija Hirstiö)
 2. Lähetä todiste maksamisesta: seija@dissociation.fi
 3. Liitä meiliin seuraavat tiedot: koko nimi, osoite, puhelinnumero postia varten
 4. Painettu kirja lähetetään sinulle postin kautta ja digikirjan saat meilin liitteenä
 5. Painettu kirja hinta postituksen kanssa: 28,80€
 6. Digikirja eli PDF muoto nykyään: 12€

  MUISTA LÄHETTÄÄ MEILI MYÖS KAIKKIEN TIETOJEN KERA!

Kirjan kirjoittajat

Marika
Marika

Olen 36-vuotias ruotsin kielen opettaja. Lapsuuden traumatisoituminen johti minut 18-vuotiaana itsemurhayritykseen ja psykiatriselle osastolle, jossa vietin virheellisesti skitsofreenikoksi diagnosoituna melkein 10 vuotta vahvasti lääkittynä.

Nykyisin minulla on oikea diagnoosi dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä, enkä syö enää lääkkeitä, vaan elän onnellista ja itsenäistä elämää.

Irene
Irene

Kirjaprojekti oli minulle lähtölaukaus omaan kuntoutumisen. Oli hienoa tutustua toisiin kirjoittajiin sekä dissoyhteisöön, ja saada ymmärrystä ja hyväksyntää.

Terapia kestää vielä vuosia, mutta arki on jo hyvää. Asun teini-ikäisen tyttäreni kanssa, ja toteutan vihdoin omia opiskelu-unelmiani. Myös fyysinen kuntoutuminen on edennyt hienosti: liikun nykyään pyörätuolin sijasta polkupyörällä ja rullaluistimilla.

Olivia
Olivia

Olen kirjan Olivia 34-vuotias 6-vuotiaan lapsen ylpeä äiti. Minulla on vaikea DID ja sen kanssa eläminen on haastavaa, mutta täytyy aina muistaa että se on alunperin syntynyt suojaksi. Ilman sitä tuskin olisin elossa.

Kirjaprojektiin halusin mukaan heti, kun kuulin siitä. Tuntui tärkeältä tulla kuulluksi, ymmärretyksi ja uskotuksi.
Nykyään olen kuntoutustuella ja keskityn oman hyvinvoinnin parantamiseen ja toipumiseen.

Miranna
Miranna

Olen 25-vuotias Miranna, vaimo sekä lemmikkien ja 19-vuotiaan ottotytön äiti. Olen saanut dissosiaatiohäiriöni rankkojen kiusaamiskokemusten takia.

Lähdin kirjaprojektiin mukaan, jotta voin kertoa millaista elämä on sairauden kanssa ja miten vakavia seurauksia koulu- ja työpaikkakiusaaminen voi aiheuttaa. Olen kuntoutustuella, mutta sain juuri eläintenhoitajaopinnot loppuun.

Seija
Seija

Olen Seija Virva Hirstiö, media-alan ammattilainen ja yhden lapsen äiti. Olen tämän projektin käynnistäjä ja dissosiaatio – yhteisömme yksi ylläpitäjä ja kehittäjä.

Trauma ja dissosiaatiohäiriö johtuvat lapsuuden kokemuksistani. Julkaisin vuonna 2012 traumatisaatiosta ja dissosiaatiosta kertovan kirjan Trauma1 (painos loppu, löytyy kirjastoista). Olen eheytynyt traumapsykoterapian ja oman tietoisuusprosessini myötä. Löydät minut tältä websivultani.

Anssi
Anssi

Olen psykiatrian erikoislääkäri ja kirjailija Anssi Leikola ja kirjottanut kirjan esipuheen. Julkaisin dissosiaatiota käsittelevän kirjan Katkennut totuus vuonna 2014.

Olen toiminut yli vuosikymmenen ajan yksinomaan emotionaalisesti traumatisoituneiden ihmisten hoitotyössä: psykiatrina, terapeuttina, koulutettavana, kouluttajana, työnohjattavana, työnohjaajana, suomentajana, opintopiirien vetäjänä ja kirjoittajana. Näkemykseni perustuvat myös henkilökohtaisiin kokemuksiini potilaana.

KYSY PROJEKTISTA:
seija@dissociation.fi

UUSI BLOGIYHTEISÖ:
matkalla@traumamatka.fi