Trauma- ja dissosiaatio LEIRITAPAAMISET

Pidimme ensimmäisen leirimme kesällä 2018 Sievissä. Leiristä muodostui tärkeä ja onnistunut kokemus osallistujille. Kakkostapaamisemme oli Italiassa keväällä 2019. Suomen LEIRITAPAAMISEMME OLI KESÄLLÄ 2019: 1-4.8.2019, Sievissä. Seuraava kesällä 2020.

LUE LISÄÄ SIEVIN 2019 LEIRISTÄ BLOGISSAMME:
https://dissociation.fi/2019/08/11/sievin-trauma-ja-dissoleirin-kokemuksia/

 

SIEVIN KESÄTAPAAMINEN 1-4.8.2019 —- Tapaaminen on ohi!
Vertaistapaaminen on tarkoitettu trauma- ja dissoselviytyjille. Rentoa yhdessäoloa, workshoppeja, keskustelua. Tarkoituksena on tutustua toisiin, hälventää omaa erillisyyden kokemusta ja yhteisen tekemisen kautta voimaantua itsessään.
Olemme vertaisyhteisö jolla ei ole palkallisia työntekijöitä ja korostamme sitä, että tapaamisessa jokainen on vastuussa itsestään. Osallistujat tulevat mukaan tiimin ja kun ilmoittautumiset on tehty alamme kaikki yhdessä suunnitella tapaamista. Jokainen ottaa mahdollisuuksiensa mukaan jonkun vastuun kannettavakseen, pienen tai isomman, yksin tai ryhmässä. Tällaisia vastuita on mm. ruokailujen ja kuljetusten miettiminen tai esim. paikan nukkumisjärjestelyjen sumpliminen.
Ohjelma muodostuu myös osallistujien mukaan ja jokainen on tervetullut pitämään pienen workshopin omien kiinnostusten pohjalta.

 Ohjaajia on kaksi ja heidän roolinsa on ennen tapaamista järjestää tapaamispaikka, tiedottaa sekä ohjata ennakkokeskustelua suljetussa facebook-ryhmässä. Tapaamisen aikaan ohjaajat ovat taustatukena, heidän kanssaan voi tulla juttelemaan ja he pyrkivät antamaan neuvoja oman kokemuksensa pohjalta, esim. tapaamisen aikana syntyviin ongelmatilanteisiin. Tämän tapaamisen ohjaajina toimivat Seija Hirstiö ja Heidi Nurmi. Olemme itse myös trauma – ja dissoselviytyjiä. Seija on synnyttänyt Viisi naista, sata elämää -projektin ja ylläpitänyt tätä yhteisöä 3 vuotta. Seija on tehnyt omaa traumatyötään jo 20 vuotta ja haluaa tuoda tapaamiseen erityisesti kehon kanssa työskentelyn workshopin, missä on mukana myös vapaata tanssia. Seija on ollut ohjaajana molemmissa aikaisemmissa tapaamisissa. Heidi on ohjannut aiemmin kesäleirejä Prometheus-leirin tuki ry:llä sekä työskennellyt kaksi vuotta kokemusasiantuntijana Kukunori ry:n Mental Beauty Records -hankkeessa sekä Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen LOV ME -hankkeessa.

 Tapaamispaikkana on Sievin leirikeskus, joka sijaitsee Pohjanmaalla. Saamme keskuksen käyttöön seurakunnalta ilmaiseksi ja siksi tapaamisen kulut muodostuvat lähinnä ruokailuista ja matkoista. Ylivieska on lähin juna-asema ja jos liput ostaa ajoissa, matkat ei paljoa maksa. Pyrimme korvaamaan ohjaajien ruoka- ja matkakulut yhteisesti. Aiemmin vuokrasimme myös auton, jolla osa porukasta matkusti ja jota voitiin käyttää juna-asema/leirikeskus kuljetuksiin. Leirikeskus on omassa rauhassa, niemen nokassa, järven rannalla. Otamme tapaamiseen max. 20 osallistujaa, jotta meillä olisi kaikilla riittävästi tilaa ja mahdollisuus tutustua toisiin. Majoitus on jaetuissa huoneissa ja kahdella on mahdollisuus yksityishuoneeseen. Voit tulla mukaan jo heti torstaista (myös jo keskiviikkoiltana yöpymään) tai vasta perjantaina, jos torstai ei vielä onnistu. Sunnuntaina lopetamme noin klo 15.

 Haluatko lähteä mukaan trauma- ja dissotapaamiseemme? Kerro meille hieman itsestäsi. Toivomme, että olet päässyt jo hieman eteen päin oman traumatisoitumisen ja/tai dissosiaatiohäiriön ymmärtämisessä joko terapiassa tai muutoin. Pystyt vakauttamaan itseäsi, mikäli tapaamisessa jokin triggeröi sinua liikaa. Toivomme myös, että suhtaudut avoimin mielin yhteistyöhön, mitä toteuttaminen vaatii. Yhdessä luomme turvallisen ja mukavan kohtaamisen meille kaikille. Mikäli olet tottunut vain ylhäältä päin ohjattuihin/asiantuntijoiden vetämiin tilaisuuksiin tämä ei ehkä ole oikea paikka sinulle. Mutta, jos haluat löytää omaa voimaasi ja tarttua mahdollisuuteen olla aktiivinen turvallisessa seurassa, tämä on siihen hyvä mahdollisuus.

 Ota yhteys joko tämän tapahtuman kautta tai meilillä: seija@dissociation.fi 

ITALIAN TAPAAMINEN 28-31.3.2019 —-TAPAAMINEN ON OHI!!

Leiri pidetään Umbrian maaseudulla Roomasta pohjoiseen, keskellä vehreitä kukkuloita ja pieniä kyliä. Oheinen kuva on otettu paikan terassilta aamuauringon noustessa vuorien takaa, kun laaksot on vielä sumun peitossa.

Leirin kesto on 4 päivää + yhdessä Roomaan tutustuminen ti-ke ennen leiriä (vapaaehtoinen). Leirin paikkana on keskus, mihin mahtuu yöpymään noin 10 henkilöä. Huoneissa on omat kylpyhuoneet. 

Pidämme leirin samalla periaatteella, kun kesän 2018 leirin Sievissä. Leiriä edeltää 2 kuukauden ennakkokeskustelu suljetussa fb ryhmässä. Siellä tutustumme jo toisiin ja suunnittelemme yhdessä leiriä. Leirin jälkeen jatkamme hetken myös jälkikeskusteluja samaisessa ryhmässä, jotta kaikki tarpeellinen tulee purettua. Leirillä on vapaa ja avoin henki. Paikka on riittävän iso, jotta kaikki voivat tarpeen mukaan vetäytyä omiin oloihin tai kävelyretkeillä ympäristössä. Ohjelmassa on tarjolla todennäköisesti muutamia yhteisiä keskusteluja, rentoutusharjoituksia, luovaa tanssia, valokuvausta ja myös tutustumista paikallisiin keskiaikaisiin kyliin.

Kutsumme leirille mukaan traumaselviytyjiä, joilta löytyy riittävästi tasapainoa toisia huomioivaan läsnäoloon. Leirillä luomme yhteisöllistä henkeä ja toivomme, että osallistujat kykenevät yhteiseen tekemiseen. Jokainen on kuitenkin itse vastuussa itsestään. Mukana ei ole trauma-alan eikä terveydenhuollon ammattilaisia. Tämä on ensimmäinen ulkomaan leirimme. Paikka on meille tuttu, joten voimme hyvin mielin kutsua sinne traumaselviytyjiä rentoutumaan ja virkistäytymään. Koko matkan voi halutessa toteuttaa yhteisillä lennoilla, jolloin toisista saa turvaa satunnaisten dissosiaatiokohtausten sattuessa hankalaan aikaan.

Palautetta tapaamisestamme kesällä 2018

“Tuo leiriviikonloppu toi minulle sellaisen perheen, jota minulla ei ole koskaan ollut. Minulla on nyt ihania siskoja ja veljiä, jotka kohtaavat minut tällaisena, omanlaisena ihmisenä. En ole siellä kummajainen, olen juuri tällainen oma ihminen.” VARPU

“Aamun fiiliksiä. Minä tahdon pysyä täällä. Pussilakanaan kietoutuneena, ajatuksissani voima ja valo. Minä haluan olla siinä tilassa, jossa minun on hyvä olla. Niiden ihmisten seurassa, joille olen minä. Minun on vaikea palata maailmaan, joka on tämän viikonlopun jälkeen erilainen kuin ennen. Minä olen ehjempi. Minulla on uusia palasia.” MINNA

“Hyväksyvää hiljaisuutta, itkua, naurua. Syvällisiä keskusteluja höystettynä mustalla huumorilla. Hyväksymistä, kelpaamista. Uskallusta. Kehon kuuntelua ja tuntemista, tanssia ja sydämen tanssia. Yhteenkuuluvuutta. Monen mielestä mahdottomasta tehtiin mahdollista. Pinnalla kiitollisuus, lämpö, hämmennyskin. Toivottavasti tämä jatkuu..” VARPU

“Entä se käytäntö? Eihän dissot osaa huolehtia itsestään. Yksi meistä organisoi, toinen otti päävastuun keittiöstä, kolmas järjesti tanssityöpajaa, neljäs kyyditti ihmisiä, viides lämmitti saunaa, kuudes ohjasi sanataidetta… Kaikki hoitui varsin mutkattomasti. Me dissoilijat olemme selvinneet hurjemmastakin.” LEIJA

Yhteisöstämme sanottua: INHIMILLINEN KÄSITTELYOTE

"Tuntuu, että fb sivulla ja blogissa on sellainen hyvä fiilis. Jotenkin sellainen rakastava, rakentava, lempeä, ehkä myötätuntoinen. Vaikka puhutaan vaikeista, ikävistä, kamalistakin jutuista, voi siinä olla joku sellainen hyvä fiilis ympärillä, enkä nyt meinaa jotain väkisin väännettyä asioiden vääntämistä aina positiivisiksi. Tämä on ihan muuta, joku sellanen inhimillinen käsittelyote noihin asioihin, että ne saa olla, niistä puhumista ei tarvitse pelätä." -M-

OTA YHTEYTTÄ! 
yhteys@dissociation.fi