SIEVIN KESÄLEIRI 2018:

“Tuo leiriviikonloppu toi minulle sellaisen perheen, jota minulla ei ole koskaan ollut. Minulla on nyt ihania siskoja ja veljiä, jotka kohtaavat minut tällaisena, omanlaisena ihmisenä. En ole siellä kummajainen, olen juuri tällainen oma ihminen.” VARPU

“Entä se käytäntö? Eihän dissot osaa huolehtia itsestään. Yksi meistä organisoi, toinen otti päävastuun keittiöstä, kolmas järjesti tanssityöpajaa, neljäs kyyditti ihmisiä, viides lämmitti saunaa, kuudes ohjasi sanataidetta… Kaikki hoitui varsin mutkattomasti. Me dissoilijat olemme selvinneet hurjemmastakin.” LEIJA

SIEVIN KESÄLEIRI 2019:

“Vertaisleirimme on tarkoitettu trauma- ja dissoselviytyjille. Rentoa yhdessäoloa, workshoppeja, keskustelua. Tarkoituksena on tutustua toisiin, hälventää omaa erillisyyden kokemusta ja yhteisen tekemisen kautta voimaantua itsessään.
Olemme vertaisyhteisö jolla ei ole palkallisia työntekijöitä ja korostamme sitä, että tapaamisessa jokainen on vastuussa itsestään. Osallistujat tulevat mukaan tiimin ja kun ilmoittautumiset on tehty alamme kaikki yhdessä suunnitella tapaamista. Jokainen ottaa mahdollisuuksiensa mukaan jonkun vastuun kannettavakseen, pienen tai isomman, yksin tai ryhmässä. Tällaisia vastuita on mm. ruokailujen ja kuljetusten miettiminen tai esim. paikan nukkumisjärjestelyjen sumpliminen.
Ohjelma muodostuu myös osallistujien mukaan ja jokainen on tervetullut pitämään pienen workshopin omien kiinnostusten pohjalta. Tiedossa on ainakin luovaa tanssia ja runoilua.” LEIRIKUTSUSTA

Lue blogista kokemuksista:
https://dissociation.fi/2019/08/11/sievin-trauma-ja-dissoleirin-kokemuksia/

 

ITALIAN KEVÄTLEIRI 2019:

Leiri pidettiin Umbrian maaseudulla Roomasta pohjoiseen, keskellä vehreitä kukkuloita, oliivilehtoja ja pieniä kyliä. Leirin kesto oli 4 päivää + yhdessä Roomaan tutustuminen ti-ke ennen leiriä (vapaaehtoinen). Leirin paikkana oli lomakeskus, mihin mahtuu yöpymään noin 10 henkilöä.

Pidimme leirin samalla periaatteella, kun kesän 2018 leirin Sievissä. Leiriä edelsi 2 kuukauden ennakkokeskustelu suljetussa fb ryhmässä. Siellä tutustuimme jo toisiin ja suunnittelimme yhdessä leiriä. Leirin jälkeen jatkoimme hetken myös jälkikeskusteluja samaisessa ryhmässä. Ohjelmassa oli tarjolla yhteisiä keskusteluja, rentoutusharjoituksia, luovaa tanssia, valokuvausta ja tutustumista ympäristön keskiaikaisiin kyliin.

Kutsuimme leirille mukaan traumaselviytyjiä, joilta löytyy riittävästi tasapainoa toisia huomioivaan läsnäoloon. Mukana ei ollut trauma-alan eikä terveydenhuollon ammattilaisia. Tämä oli ensimmäinen ulkomaan leirimme. Koko matkan pystyi halutessa toteuttamaan yhteisillä lennoilla, jolloin toisista sai turvaa dissosiaatiokohtausten sattuessa hankalaan aikaan.

KYSY PROJEKTISTA:
seija@dissociation.fi

UUSI BLOGIYHTEISÖ:
matkalla@traumamatka.fi